TEHLİKELİ ATIK GERİ KAZANIM
Tehlikeli atıklar; bileşiminde insan sağlığı ve çevre için tehlikeli olan ve zararlılık potansiyeli taşıyan maddeleri içeren, maden ve petrol üretiminden, tarımdan, endüstriden, evsel faaliyetlerden, arıtılmış veya arıtılmamış çamurlardan kaynaklanan atıklardır.
Tehlikeli maddeler ile kontamine olmuş bez, eldiven, üstübü gibi atıklar, Boya vernik kalıntıları, Organik solventler, kullanılmış piller, aküler, metallerin mekanik olarak işlenmesi esnasında oluşan yağ bulaşmış atıklar (yağlı metal talaşları, metalik çamurlar vb.),elektronik atıklar, yağ filtreleri, floresanlar, IBC tanklar, sac variller, plastik bidonlar vb. belli başlı tehlikeli atık örneklerindendir.
Tehlikeli atıkların geri kazanımı her atık türüne göre farklı prosesler kullanılarak tehlikelilik özelliğinden arındırılıp tehlikesiz hale dönüştürülerek gerekli ham madde , ürün özelliğinde değerlendirilir.
Bitkisel Atık Yağların Çevreye Etkileri
Kullanılmış kızartmalık yağlar yer altı sularının kirlenmesine neden olmaktadır.
Bitkisel Atık Yağlar ve İnsan Sağlığı
Kızartma koşulları denetlenmediği ve kullanılmış yağlar doğru zamanda tüketimden çekilmediği sürece...
Sıfır Atık
Sıfır Atık Projesi, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını...